Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V četrto z »novim in izboljšanim sporazumom«

Britanska premierka je napovedala vložitev novega predloga za brexit, ki bo vseboval tudi ukrepe za varovanje delavskih pravic, nadzor carinskih odnosov z EU ter uporabo tehnologije za mejni nadzor z Irsko. 
FOTO: Hannah Mckay/Reuters
FOTO: Hannah Mckay/Reuters
P. V.
20. 5. 2019 | 09:02
20. 5. 2019 | 10:54
1:45
Še ta teden bo premierka Theresa May nagovorila britanske poslance ter jih prosila, naj preučijo možnost oblikovanja »novega in boljšega sporazuma«. Potem ko je bil sporazum v prvotni obliki premagan januarja ter nato še dvakrat v marcu, Mayeva ne vidi več smisla v tem, da še četrtič glasujejo o nespremenjenem sporazumu, poroča britanski časnik Guardian

Mayeva prav tako še vedno verjame, da bi večina lahko potrdila ločitveni sporazum, če bi na junijsko parlamentarno glasovanje vložila njegovo nadgrajeno verzijo. »Še vedno verjamem, da se večino v parlamentu lahko prepriča za izbiro izstopa s sporazumom,« je poudarila Mayeva. Kot je premierka zapisala v komentarju za časnik The Sunday Times, bi novi predlog vseboval tudi ukrepe za zaščito pravic delavcev, nadzor carinskih odnosov z Evropsko unijo ter uporabo tehnologije, s katero bi se izognili nezaželenemu nadzoru na meji s Severno Irsko.

»Ne glede na izid dosedanjega glasovanja poslancev ne bom prosila, naj preprosto ponovno premislijo. Prosila jih bom, naj na nov in izboljšan sporazum pogledajo z novimi očmi – ter ga podprejo,« je zapisala premierka, ki je pred dnevi napovedala tudi določitev datuma svojega odstopa. Če bodo poslanci zakon zavrnili, naj bi po navedbah nekaterih časnikov na Otoku odstopila že v začetku junija. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine