Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Umrl je le dve uri po prevzemu županskega stolčka

Župan Tlaxiaca je že drugi župan, ki je umrl nasilne smrti, od kar je vodenje države minuli mesec prevzel predsednik Obrador.
Varnostne službe so aretirale domnevnega napadalca. FOTO: Jose Luis Gonzalez/Reuters
Varnostne službe so aretirale domnevnega napadalca. FOTO: Jose Luis Gonzalez/Reuters
3. 1. 2019 | 11:36
3. 1. 2019 | 12:41
2:00
Alejandro Aparicio, župan mesta Tlaxiaco v mehiški zvezni državi Oaxaca, je v torek umrl zaradi nasilne smrti le dve uri po tistem, ko je prevzel županski stolček, so sporočili mehiški mediji. Župana je ustrelil 34-letni napadalec, medtem ko se je s skupino sodelavcev odpravljal na sestanek v mestno hišo. Poleg župana je strelec ranil še tri osebe.


Osumljenec je nekdanji policist


Zdravniki so župana kmalu po prihodu na urgenco razglasili za mrtvega. Kot vzrok smrti so navedli notranjo krvavitev, ker je strelni naboj preluknjal desno pljučno krilo.Tudi eden od treh ustreljenih sodelavcev je umrl, preostala dva pa se še vedno zdravita v lokalni bolnišnici.

Varnostne službe so aretirale domnevnega napadalca. Osumljenec je nekdanji policist iz sosednje zvezne države Chiapas. Pristojne službe so prepričane, da je deloval na lastno pest, poroča televizijska hiša CNN.


Župan Tlaxiaca ni prvi ubiti politik v Mehiki


Aparicio je kot prvi župan levo usmerjene stranke predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradorja prevzel vodenje tega mehiškega mesta. Med njegovimi predvolilnimi obljubami je bila tudi ta, da si bo prizadeval zmanjšati stopnjo kriminala.

Nekdanji župan Tlaxiaca je že drugi župan, ki je umrl nasilne smrti, od kar je vodenje države minuli mesec prevzel predsednik Obrador. 16. decembra so policisti v Juarezu na severu države našli truplo županje Olge Kobel. Po podatkih mehiškega narodnega združenja županov je od leta 2006 bilo ubitih že 72 županov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine