Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Ubili Maulano Samija ul Haka, »očeta« afganistanskih talibanov

Bil je učitelj voditeljev afganistanskega islamskega gibanja. Napadalca sta ga noži napadla na njegovem domu v v bližini Islamabada.
81-letni Maulana Sami ul Hak je bil vodja islamske verske šole v severozahodnem pakistanskem mestu Nošera. FOTO: Zohra Bensemra/Reuters
81-letni Maulana Sami ul Hak je bil vodja islamske verske šole v severozahodnem pakistanskem mestu Nošera. FOTO: Zohra Bensemra/Reuters
STA
2. 11. 2018 | 18:07
1:14
V Pakistanu so v napadu z nožem ubili vplivnega pakistanskega duhovnika Maulano Samija ul Haka, ki je bil učitelj voditeljev afganistanskega islamskega gibanja in zato znan kot oče afganistanskih talibanov.

81-letni Maulana Sami ul Hak je bil vodja islamske verske šole v severozahodnem pakistanskem mestu Nošera in učitelj večine afganistanskih talibanskih voditeljev, vključno z Mulo Omarjem, ki je prav tako veljal za enega od očetov afganistanskih talibanov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadalca sta ga noži napadla na njegovem domu v mestu Ravalpindi v bližini pakistanske prestolnice, zaradi vbodnih ran pa je v bolnišnici umrl. Hak je med voditelji talibanskih milic užival velik ugled in bil vpliven. Vodil je politično stranko in bil dvakrat izvoljen v zgornji dom pakistanskega parlamenta.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine