Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

»Trumpova« televizija ameriškega predsednika imenovala diktator

Novinarka televizijske mreže Fox News, naklonjene Trumpu, ameriškega predsednika »po nesreči« imenovala diktator.
Predsednik Donald Trump je prispel v Singapur. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Predsednik Donald Trump je prispel v Singapur. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
A. I.
11. 6. 2018 | 08:43
11. 6. 2018 | 11:07
3:08
Singapur – Svet že odšteva zadnje ure do zgodovinskega srečanja med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovim severnokorejskim kolegom Kim Džong Unom. Trump se je danes v uradni rezidenci singapurskega predsednika že sestal s singapurskim premierom Lee Hsien Loongom, jutri bo na vrsti Kim Džong Un.

Medtem ko tako rekoč vsi svetovni mediji na veliko poročajo o tem, kako bo potekal pogovor med voditeljema, se je svojevrsten besedni spodrsljaj primeril novinarki televizijske mreže Fox News Abby Huntsman, gostiteljici jutranje oddaje Fox & Friends, v kateri različni sogovorniki komentirajo aktualne politične dogodke.

Trumpov prihod v Singapur je Huntsmanova v studiu spremljala skupaj z Anthonyjem Scaramuccijem, nekdanjim vodjo Trumpovega urada za komuniciranje, ki je položaj zapustil že po 11 dneh. V trenutku, ko je ameriški predsednik stopil iz letala in pomahal množici, je novinarka dejala: »Anthony, opiši nam pomen tega zgodovinskega srečanja. Ne glede na to, kako bodo potekali pogovori med obema diktatorjema, smo vendarle že zdaj priča zgodovinskemu dogodku.«



Scaramucci spodrsljaja očitno ni zaznal ali pa se je le pretvarjal, da ga ni: »Trump je znan kot nepredvidljiv sogovornik. S tem srečanjem bo povečal možnosti za svetovni mir in globalno blaginjo, to mu je treba priznati.«

Severnokorejska tiskovna agencija KCNA je danes poročala, da strani nameravata med drugim izmenjati poglede o vzpostavitvi novih odnosov med Severno Korejo in ZDA ter stalnih mehanizmov za trajen mir na Korejskem polotoku. »Odlično je biti v Singapurju, navdušenje se čuti,« je zgodaj davi ob tem tvitnil predsednik ZDA. Predhodno je Trump dejal, da je na »mirovni misiji«, in hkrati opozoril, da so pogovori na štiri oči »enkratni strel«.

Morda bodo ti tviti poželi manj razburjenja kot predhodni, ki jih je objavil po srečanju na vrhu G7, ko je zavrnil skupno izjavo voditeljev sedmih najrazvitejših držav sveta.


»Trumpa nisem hotela poimenovati diktator, bil je besedni spodrsljaj«


Abby Huntsman se je kasneje opravičila gledalcem in gostom v studiu: »Med oddajo v živo se večkrat zgodijo takšne napake. Oba predsednika, tako Trumpa kot Una, sem poimenovala diktator. Nisem hotela reči tega, storila sem napako in zanjo se opravičujem.

Trump se (presenetljivo) na twitterju na njen spodrsljaj ni odzval, čeprav zvesto sledi izmenjavam mnenj na profilu Fox News. Huntsmanova je na družbenem omrežju v svoj bran zapisala: »Že med oddajo sem se opravičila. Nikoli nisem trdila, da sem popolno človeško bitje. Vsi delamo napake, pojdimo naprej in se posvetimo stvarem, ki so resnično pomembne.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine