Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trumpov tvit prvič z opozorilom zaradi zavajanja

Twitter je zmotilo tvitanje republikanskega prvaka proti volitvah po pošti.
Donald Trump FOTO: Nicholas Kamm/AFP
Donald Trump FOTO: Nicholas Kamm/AFP
27. 5. 2020 | 04:39
27. 5. 2020 | 08:18
2:02
New York – Pri družbenem omrežju Twitter prvič opozarjajo na zavajajoče sporočilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Pod njegovim tvitom o goljufivem glasovanju po pošti, češ da so glasovnice kradli, ponarejali, nezakonito tiskali in lažnivo podpisovali, so pri Twitterju bralce z modrimi črkami povabili k preverjanju dejstev – in zapisali, da so Trumpove trditve, ki so sledile odločitvi kalifornijskega guvernerja Gavina Newsoma o razširitvi glasovanja po pošti, brez podlage. Pri tem se sklicujejo na CNN, Washington Post in strokovnjake, ki pri volitvah po pošti le redko vidijo goljufanje.

Tvit, ki je označen z opozorilom FOTO: Twitter/@realdonaldtrump
Tvit, ki je označen z opozorilom FOTO: Twitter/@realdonaldtrump


Podobno so zanikali Trumpove trditve, da bo lahko po pošti volil vsakdo v Kaliforniji, ne glede na to, kako je prišel tja. Trump ni dolgo čakal z odgovorom, Twitter je nekaj ur kasneje obtožil vmešavanja v letošnje predsedniške volitve. Še posebej ga je razburilo, da opozorilo temelji na preverjanju »lažne novice CNN in Amazonovega Washington Posta«, Twitter pa je tudi obtožil dušenja svobode govora. »Česar jaz, predsednik, ne bom dopustil!«



Pri Twitterju pa niso z opozorilom označili Trumpovih namigovanj, da je do njega kritični televizijski voditelj Joe Scarborough leta 2001 umoril kongresno pomočnico Lori Klausutis, pa čeprav je predsednika uprave Jacka Dorseyja za to prosil njen vdovec. »Mlada maratonka se torej onesvesti v njegovi pisarni, z glavo zadene ob njegovo mizo in umre?« je spraševal republikanski predsednik ZDA.
 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine