Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump imenoval novega obrambnega ministra

Po protestnem odstopu Jima Mattisa bo s 1. januarjem njegovo mesto prevzel Patrick Shanahan.
Patrick Shanahan (desno) in Donald Trump. FOTO: Evan Vucci Ap
Patrick Shanahan (desno) in Donald Trump. FOTO: Evan Vucci Ap
23. 12. 2018 | 18:19
23. 12. 2018 | 18:52
1:48
Ameriški predsednik Donald Trump je danes na svojem družbenem omrežju Twitter sporočil novico o imenovanju novega obrambnega ministra. Potem ko je zaradi napovedi hitrega umika ZDA iz Sirije odstopil nekdanji obrambni minister Jim Mattis, bo njegovo funkcijo prevzel Patrick Shanahan.



Nekdanji izvršni direktor letalskega giganta Boeing Shanahan bo v svoji novi funkciji nastopil z novim letom, Trumpovi administraciji pa se je pridružil lani. S tem bo predčasno prevzel Mattisovo mesto, saj naj bi danes 68-letni obrambni minister v odhajanju svojo funkcijo uradno zapustil šele februarja. 

»Imate pravico do ministra za obrambo, ki bo imel poglede in stališča bolj usklajena z vašimi,« je Mattis sporočil predsedniku, potem ko ga je na nujnem zadnjem sestanku v Beli hiši neuspešno poskušal prepričati v napačnost njegovih odločitev.

Združene države Amerike so sicer odločitev o hitrem in celovitem umiku iz Sirije sporočile v sredo, umik pa naj bi v celoti izvedli pred iztekom stotih dni. Ob tem je prvi mož ZDA na svojem tviterju objavil, da so ameriške sile v Siriji porazile skrajno skupino Islamska država (IS). To naj bi bil po njegovih besedah edini razlog, da so bile ameriške oborožene sile za časa njegovega predsedovanja na tem območju. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine