Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Proti cepljenju in vračanju mračnjaštva

Marsikje po Italiji so bila spet zborovanja proti cepljenju in »zelenemu potrdilu«, v Rimu pa veliko sindikalno zborovanje proti fašizmu.
V Rimu je potekalo veliko sindikalno zborovanje proti fašizmu. FOTO: Remo Casilli/Reuters
V Rimu je potekalo veliko sindikalno zborovanje proti fašizmu. FOTO: Remo Casilli/Reuters
17. 10. 2021 | 18:04
17. 10. 2021 | 18:05
4:47

V nadaljevanju preberite:

V 65 italijanskih mestih so v drugem krogu lokalnih volitev izbirali župane in mestne svete, toda namesto volilnih zborovanj so imeli ta konec tedna marsikje, tudi v Milanu, spet zborovanja proti cepljenju in »zelenemu potrdilu«, v Rimu pa veliko sindikalno zborovanje proti fašizmu.

Na Trgu svetega Janeza v Lateranu, največjem v mestu, so svoje privržence zbrale vse tri velike sindikalne centrale, potem ko je pred tednom neofašistična falanga razdejala sedež največje sindikalne centrale CGIL in bolnišnico Umberta I.

Na Trg San Giovanni in Laterano so prišli tudi politiki z leve sredine, med njimi voditelja Levih demokratov Enrico Letta in Gibanja pet zvezd Giuseppe Conte, a zaradi volilnega molka nista mogla dajati dnevnopolitičnih izjav. Iz vse Italije je na trg prišlo vsaj sto tisoč ljudi, organizatorji pravijo, da 200 tisoč, policija pa, da 50 tisoč. Trg je bil poln rdečih balonov, pisanih trakov, sindikalnih praporov in napisov, ki so pozivali: Fašizem nikoli več!

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine