Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Prihodnost, ki čaka v zaporu

Že 365 dni daje vsak pogled proti vzhodu evropske celine vtis, da ne živimo v 21. stoletju. Da so se ere pomešale in da je čas začel teči v obratno smer.
Kako bo videti leto 2033? Vojna bo že zdavnaj končana, po Ukrajini pa bo še vedno vse polno ruševin. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Kako bo videti leto 2033? Vojna bo že zdavnaj končana, po Ukrajini pa bo še vedno vse polno ruševin. FOTO: Voranc Vogel/Delo
25. 2. 2023 | 09:00
12:35

V nadaljevanju preberite:

»Čas je kontinuirano zaporedje obstoja in dogodkov, ki potekajo v na videz nepovratnem zaporedju – iz preteklosti skozi sedanjost v prihodnost … Ob treh komponentah prostora se čas pogosto imenuje četrta dimenzija.« Tako piše v enciklopediji, ki sem jo morala odpreti, da bi preverila, v katerem času pravzaprav živimo. V 21. stoletju? Ali leta 2023 pred novo ero?

Že dolgo se sprašujem, ali to »zaporedje obstoja in dogodkov« vedno poteka iz preteklosti v prihodnost ali pa morda kdaj naredi preobrat in svet preprosto povleče iz sedanjosti v preteklost. Davno preteklost, ko so se ljudje bojevali za zemljo, se med seboj ubijali kot zveri, zakone pa krojili z orožjem in silo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine