Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Poskus, da se čas zavrti nazaj

Po francoskih in slovenskih volitvah si Peking ni oddahnil, vendar poskuša zamirajočemu partnerstvu vdihniti novo življenje.
Ne glede na to, da je Kitajski veliko do EU, se zaradi tega ne bo odrekla vrnitvi Tajvana pod svoj nadzor. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Ne glede na to, da je Kitajski veliko do EU, se zaradi tega ne bo odrekla vrnitvi Tajvana pod svoj nadzor. FOTO: Dado Ruvic/Reuters
25. 4. 2022 | 18:45
25. 4. 2022 | 18:45
6:47

V nadaljevanju preberite:

Nekaj dni pred parlamentarnimi volitvami v Sloveniji se je kitajska delegacija pod vodstvom veleposlanice Huo Yuzhen odpravila na turnejo po Osrednji Evropi. Huo, ki ima naziv »posebna predstavnica za sodelovanje med Kitajsko in osrednjo ter Vzhodno Evropo«, ima nalogo, da države, zbrane okoli foruma »16+1«, prepriča o tem, da je Kitajska zanesljiva partnerica in dobra vlagateljica v njihovo infrastrukturo in industrijo.

V naslednjih 16 dneh bo Hou Yuzhen obiskala osem držav. Na Češkem in Slovaškem je že bila, trenutno je na Madžarskem, nato pa bo obiskala Hrvaško, Slovenijo, Estonijo, Latvijo in Poljsko.

V Ljubljani bo imela priložnost občutiti povolilno vzdušje. Čeprav se je dosedanji slovenski premier Janez Janša vodstvu v Pekingu zameril z napovedjo odprtja tajvanskega predstavništva v Ljubljani, njegov odhod s čela vlade ne bo bistveno spremenil odnosov s Kitajsko.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine