Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Poplave v Riu zahtevale najmanj deset življenj

Pristojni v Riu de Janeiru so zaradi močnega deževja, ki od ponedeljka do danes še vedno ne pojenja, razglasili izredne razmere.
Ljudje plezajo ob ograji, da bi se izognili poplavljenim predelom, ker obstaja možnost, da je voda kontaminirana. FOTO: Carl De Souza/AFP
Ljudje plezajo ob ograji, da bi se izognili poplavljenim predelom, ker obstaja možnost, da je voda kontaminirana. FOTO: Carl De Souza/AFP
10. 4. 2019 | 13:00
10. 4. 2019 | 13:41
1:10
V nekaterih predelih mesta je v zadnjih 24 urah zapadlo več kot 31 centimetrov dežja in po napovedih bo še naprej deževalo. Župan Marcelo Crivella je neurje označil za neobičajno. Najbolj sta prizadeta južni in zahodni del mesta. Že zdaj naravna nesreča velja za eno najhujših neurij, ki je prizadelo mesto v zadnjih 20 letih. 

Mestne pristojne službe prebivalce pozivajo, naj ostanejo doma in se izogibajo hoji po poplavljenih cestah, saj bi bila voda lahko kontaminirana. V torek so svoja vrata zaprle tudi šole po mestu. 

Po doslej zbranih podatkih je deset ljudi umrlo, med njimi tudi dva odrasla in en otrok, ki jih je skupaj z avtom pod seboj pokopal plaz. Menda je šlo za starejšo žensko, sedemletno deklico in voznika taksija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine