Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Politični viharček zaradi Barrona Trumpa

Demokratom naklonjena profesorica ustavnega prava v politično razpravo povlekla 13-letnega prvega sina tudi slovenskih korenin.
Prva dama Melania Trump. FOTO: Joseph Prezioso/AFP
Prva dama Melania Trump. FOTO: Joseph Prezioso/AFP
5. 12. 2019 | 06:00
5. 12. 2019 | 08:17
2:22
New York – Sinočnje pričanje profesorjev ustavnega prava v odboru ameriškega predstavniškega doma, ki je pristojen za pisanje obtožnice proti predsedniku Donaldu Trumpu, se je večinoma vrtelo okrog ustanovnih očetov ZDA, kot so James Madison, Alexander Hamilton in drugi, v razgretem političnem ozračju ZDA pa tudi okrog – Barrona Trumpa. Zaradi omembe svojega sina se je močno razjezila ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump.

Stanfordska profesorica ustavnega prava Pamela Karlan, ki so jo demokrati skupaj s harvardskim kolegom Noahom Feldmanom in Michaelom Gerhardtom s pravne fakultete Univerze Severne Karoline povabili v pravosodni odbor predstavniškega doma, je razjezila z izjavo, da lahko predsednik svojega sina imenuje Barron, a mu ustava prepoveduje, da bi ga naredil za barona. Samo ponoreli levičarji lahko vlečejo trinajstletnega otroka v razreševalni nesmisel, Hunterja Bidna pa je prepovedano omenjati, se je razjezila predstavnica za tisk republikanske predvolilne kampanje Kayleigh McEnany in dodala: »Ogabno.«

Barron Trump s svojima staršema. FOTO: Tom Brenner/Reuters
Barron Trump s svojima staršema. FOTO: Tom Brenner/Reuters


Kmalu se je javila tudi Barronova mati Melania in še med vračanjem iz Londona, kjer je potekal vrh vojaške zveze Nato, iz predsedniškega letala Air Force One tvitala, da si mladoletni otrok zasluži zasebnost: »Pamela Karlan, sram vas je lahko zaradi zelo jeznega in očitno pristranskega govorjenja ter zlorabe otroka za to.« Karlanova se je kmalu zatem opravičila, a tudi dodala, da bi si sama želela predsednikovega opravičila za vse, kar je naredil narobe. Trump je raje po twitterju pripomnil, da so očitno zunaj dosega samo otroci levičarjev, pa čeprav so stari petdeset let. S tem je namigoval na Hunterja Bidna, ki je bil skupaj z očetom nekdanjim podpredsednikom ZDA  povod za njegove prošnje ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu, naj sproži preiskavo, s tem pa tudi za proces razreševanja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine