Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po napadu, v katerem so umrle tri deklice, izbruhnili nasilni izgredi

Policija ocenjuje, da so bile povod za izgrede dezinformacije na družbenih omrežjih, da je napadalec islamist.
V izgredih je bilo ranjenih 39 policistov, med njimi so jih 27 prepeljali na zdravljenje v bolnišnice. FOTO: Roland Lloyd Parry/Afp
V izgredih je bilo ranjenih 39 policistov, med njimi so jih 27 prepeljali na zdravljenje v bolnišnice. FOTO: Roland Lloyd Parry/Afp
STA
31. 7. 2024 | 07:21
31. 7. 2024 | 08:04
1:51

V Angliji so po napadu z nožem v obmorskem mestu Southport na severozahodu Anglije, v katerem so bile v ponedeljek ubite tri deklice, osem otrok in dva odrasla pa so bili ranjeni, v torek zvečer izbruhnili nasilni izgredi, v katerih je bilo ranjenih 39 policistov.

Izgredi so izbruhnili po maši v spomin na žrtve napada. Pred tamkajšnjo mošejo se je zbrala skupina ljudi, ki so vanjo metali opeke. Z opekami so obmetavali tudi policiste, ki so posredovali. Zažigali so avtomobile in koše za smeti ter izropali trgovino. Po navedbah policije so bili uporniki večinoma pripadniki skrajno desničarske skupine, ki niso bili iz lokalnega območja.

Policija ocenjuje, da so bile povod za izgrede dezinformacije na družbenih omrežjih, da je napadalec islamist. V izgredih je bilo ranjenih 39 policistov, med njimi so jih 27 prepeljali na zdravljenje v bolnišnice. Poškodovani so bili tudi trije policijski psi.

17-letni napadalec je v ponedeljek skupno zabodel 11 otrok in dva odrasla, ki sta skušala zaščititi otroke med napadom. Motiv za napad za zdaj še ni znan. Žrtve napada so otroci v starosti od šest do 11 let, ki so se v Southportu udeležili počitniške tematske delavnice joge in plesa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine