Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Ni še konec, nasvidenje v naslednji zimi

Četudi se črni scenariji niso uresničili, EU skrbi, kaj se bo dogajalo s plinom v prihodnjem letu dni.
»Naslednja zima bo prinesla nove izzive,« je dejala švedska ministrica za energijo Ebba Busch, ki je skupaj z ministrom za infrastrukturo Andreasom Carlsonom v Stockholmu sprejela slovensko ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in državno sekretarko Tino Seršen.

Foto Claudio Bresciani/TT News/Reuters
»Naslednja zima bo prinesla nove izzive,« je dejala švedska ministrica za energijo Ebba Busch, ki je skupaj z ministrom za infrastrukturo Andreasom Carlsonom v Stockholmu sprejela slovensko ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in državno sekretarko Tino Seršen. Foto Claudio Bresciani/TT News/Reuters
28. 2. 2023 | 18:07
5:49

V nadaljevanju preberite:

Po dramatičnem obdobju, ki je sledilo ruskemu napadu na Ukrajino, poletnemu zaprtju pip na Severnem toku in rekordnim cenam energentov, je v Evropski uniji pred koncem zime opazno zadovoljstvo, da so obvladali krizo. Kljub temu je bilo sporočilo z neformalnega zasedanja ministrov EU za energijo v Stockholmu nedvoumno: samozadovoljstvo in počivanje na lovorikah bi bila povsem neprimerna.

Ločevanje od ruskih fosilnih virov se bo letos nadaljevalo, saj že velja embargo na nafto (izjema so dobave po naftovodu) in naftne derivate. Glede preskrbe s plinom je spet vse več pozivov k manjši potrošnji, da bi odpravili negotovosti, povezane s prihodnjo zimo.Kočljivo vprašanje za EU, ki se je pojavilo z energetsko krizo, je reforma trga elektrike.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine