Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Na stežaj odprta vrata vohunom in saboterjem

V Bruslju so nezadovoljni z odgovori Budimpešte, zakaj olajšuje vstop delavcem iz Rusije.
Prijateljski odnosi premiera Viktorja Orbána s predsednikom Vladimirjem Putinom so še povečali strahove o namerah Budimpešte. FOTO: John Thys/Pool via Reuters
Prijateljski odnosi premiera Viktorja Orbána s predsednikom Vladimirjem Putinom so še povečali strahove o namerah Budimpešte. FOTO: John Thys/Pool via Reuters
5. 9. 2024 | 22:08
5. 9. 2024 | 22:09
4:33

V nadaljevanju preberite:

Zakaj madžarska vlada sodi, da je takšna shema za delavce iz Rusije in Belorusije nujna ali primerna v sedanji politični situaciji, se sprašuje evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson. Tveganje je, da bodo med njimi ruski saboterji in vohuni, so ­opozorili v Bruslju.

Gospodarske koristi širjenja madžarskega sistema »nacionalnih izkaznic« da so majhne in glede na vojno situacijo v Ukrajini nesorazmerne z varnostnimi tveganji v schengenskem območju. Glavna negotovost o novih pravilih je, da bi se Rusi, ki bi dobili takšno dovoljenje, lahko gibali po schengenski Evropi.

Komisarka je opozorila na kopico domnev o ruskem podtalnem delovanju v zadnjem času, vohunjenju in sabotažah – od napadov na ruskega disidenta v Litvi in železnice na Češkem do požara v tovarni v Berlinu in vohunskega para, ki je živel v Sloveniji. »To je čas za več pazljivosti, ne manj,« je prepričana Ylva Johansson.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine