Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Madžarsko posojilo Skopju, skrb za opozicijo in Bruselj

Severna Makedonija: Partnerstvo vlad v Skopju in Budimpešti je naletelo na negodovanje doma in v tujini.
Dogovor med premierom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim (na fotografji) in madžarskim kolegom Viktorjem Orbánom je bil prvič napovedan med vrhom Nata v Washingtonu.

Foto Elizabeth Frantz/Reuters
Dogovor med premierom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim (na fotografji) in madžarskim kolegom Viktorjem Orbánom je bil prvič napovedan med vrhom Nata v Washingtonu. Foto Elizabeth Frantz/Reuters
16. 8. 2024 | 09:45
4:50

V nadaljevanju preberite:

Odločitev nove severnomakedonske vlade pod vodstvom Hristijana Mickoskega, da v okviru »strateškega gospodarskega partnerstva« z Madžarsko prejme posojilo v višini 500 milijonov evrov, je sprožila kritičen odziv opozicije. Socialdemokrati v Skopju so namreč prepričani, da strateško partnerstvo ni nič drugega kot krinka za politične interese, ki niso v prid makedonskemu ljudstvu.

Dogovor med premierom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim in njegovim madžarskim kolegom Viktorjem Orbánom, ki je bil prvič napovedan med vrhom Nata v Washingtonu, naj bi okrepil gospodarske vezi med državama in v balkansko državo prinesel pol milijarde evrov svežega denarja, nujno potrebne spodbude za gospodarski razvoj. Opozicijski socialdemokrati so v tem niti ne presenetljivem partnerstvu prepoznali »nevaren izlet«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine