Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Na letališču Heathrow opazili dron

Do neljubega dogodka je prišlo le nekaj tednom po tem, ko so zaradi dronov na londonskem letališču Gatwick odpovedali ali preusmerili okoli tisoč letov.
Letala so nekaj časa morala ostati na tleh. FOTO: Reuters
Letala so nekaj časa morala ostati na tleh. FOTO: Reuters
Ma. F.
8. 1. 2019 | 19:07
8. 1. 2019 | 20:43
1:43
V bližini letališča Heathrow so opazili dron, zato so za približno eno uro vsa letala ostala na tleh. Promet sedaj znova teče nemoteno.

»Skupaj s policijo sodelujemo pri preiskavi drona v zraku nad letališčem Heathrow, zaradi česar smo iz varnostnih razlogov ustavili vse odhode letal. Vsem potnikom se opravičujemo za nevščenosti,« so sporočili iz londonskega letališča. Vsa letala, ki so prihajala na letališče so lahko še naprej pristajala.

Do neljubega dogodka je prišlo le nekaj tednom po tem, ko so zaradi dronov na londonskem letališču Gatwick odpovedali ali preusmerili okoli tisoč letov, pri čemer je bilo prizadetih 140.000 potnikov.


 

Britanska vlada predstavila ukrepe proti dronom


Včeraj je britanska vlada predstavila zaostrene varnostne ukrepe, uperjene proti dronom. Ti letalniki po novem ne smejo leteti v območju petih kilometrov okoli letališč, doslej pa je omejitev veljala v območju kilometra. Poleg tega bodo lahko policisti upravljavce dronov, ki ne bodo želeli prizemljiti svojih plovil ali ki ne bodo podali dokazil o njihovi registraciji, kaznovali z do 100 funtov (112 evrov) kazni.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine