Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Mladi od nas pričakujejo, da jim bomo zapustili boljši svet

Kam sodi pogovor med tibetanskim nomadom in gorskim viharjem? In kaj se bomo naučili iz tega naravnega nasilja, na katero še nimamo odgovora?
Misija Dart je veličastna. Pokazala je, da se ljudje lahko povzpnejo do tibetanskih božanstev. FOTO: Nasa/Via Reuters
Misija Dart je veličastna. Pokazala je, da se ljudje lahko povzpnejo do tibetanskih božanstev. FOTO: Nasa/Via Reuters
1. 10. 2022 | 09:00
12:25

V nadaljevanju preberite:

Kakšne otroke puščamo svetu, ki ga nima smisla braniti na lastnem pragu, temveč tam daleč v vesolju, da ne bi človeštvo doživelo istega konca kot dinozavri?

So to otroci, ki bodo bolj kot vse drugo ljubili svobodo in demokracijo? Ali so to mlade duše, ki bodo svoj strah pred prihodnostjo spremenile v bes proti sedanjosti? Bodo to bodoči graditelji ali uničevalci svetovne ureditve? Bodo ponoči gledali v nebo, da bi odkrili nov planet, ali bodo k vsemu pristopali po liniji najmanjšega odpora in se tako tudi identificirali s tistimi, ki jim ponujajo čredo namesto družbe, enoglasno kričanje namesto simfonije in pavšalno sovraštvo namesto ljubezni do človeštva? Mar zapuščamo svet otrokom, ki so odrasli v okolju, v katerem je vse relativizirano, tako da so se izgubili parametri dobrega in zla, plemenitosti in grobosti, altruizma in rasizma? To se sprašujem, ko gledam Giorgio Meloni, ženo, mater, Italijanko, kristjanko – po tem vrstnem redu je sama naštela prvine svoje identitete – in v resnici me zmrazi pri srcu ob misli na to, kakšne otroke bo ta ženska vzgojila za ta krhki svet, ki potrebuje tibetansko dušo, da bi razumel strele.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine