Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Meghan McCain jokala ob očetovi krsti

V Arizoni se poslavljajo od senatorja Johna McCaina.
Meghan McCain je večkrat planila v jok FOTO: AFP
Meghan McCain je večkrat planila v jok FOTO: AFP
STA
29. 8. 2018 | 20:12
29. 8. 2018 | 20:50
2:14
Prebivalci Arizone se danes poslavljajo od nekdanjega republikanskega senatorja in veterana vietnamske vojne Johna McCaina, ki je za posledicami možganskega tumorja umrl v soboto. Žalne slovesnosti na dan, ko bi McCain praznoval 82. rojstni dan, so se v Kapitolu v Phoenixu udeležili tudi njegova soproga Cindy in njegovi otroci.

Žena Cindy McCain s sinovoma Jamesonom in Jackom McCainom FOTO: AFP
Žena Cindy McCain s sinovoma Jamesonom in Jackom McCainom FOTO: AFP


»Svoje življenje je posvetil služenju tej državi,« je na slovesnosti poudaril nekdanji senator iz Arizone Jon Kyl. »Ko je opazil izzive za njene institucije ali vrednote, se je boril, da bi jih zaščitil,« je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.
Posmrtne ostanke McCaina so do Kapitola pripeljali v črnem mrliškem vozu ob spremstvu štirih policistov na motorjih. Krsto, ovito v ameriško zastavo, je pričakala častna straža vojakov, vojnih veteranov in gasilcev.

Cindy McCain ob krsti svojega pokojnega moža FOTO: AFP
Cindy McCain ob krsti svojega pokojnega moža FOTO: AFP


V četrtek bo v baptistični cerkvi v Phoenixu žalna maša za senatorjem, ki bo delno odprta za javnost, v petek pa se bo moč od dolgoletnega senatorja posloviti v Washingtonu, kjer bo krsta z njegovimi posmrtnimi ostanki v rotundi v Kapitolu. Dan zatem bo v nacionalni katedrali v Washingtonu zasebna žalna maša za McCaina, ki naj bi se je udeležili številni ugledni politiki iz ZDA in sveta. Po poročanju ameriških medijev naj bi na maši imela govora nekdanja ameriška predsednika Barack Obama in George Bush mlajši.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


McCaina bodo po napovedih pokopali v nedeljo v družinskem krogu na ozemlju ameriške mornariške akademije v Annapolisu v zvezni državi Maryland, kjer se je izšolal za mornariškega častnika.

Sedanji predsednik Donald Trump se žalnih slovesnosti in pogreba ne bo udeležil. Takšna je bila tudi želja pokojnika, sicer enega redkih ostrih Trumpovih kritikov v vrstah republikancev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine