Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kravje kupčije Bruslja z Orbánom

Madžarska vlada z blokadami izsiljuje, da bi dobila zamrznjena sredstva iz blagajne EU.
Orbánovo pajdašenje s Putinom mnoge v Bruslju navdaja z nezadovoljstvom. FOTO: Sputnik/Reuters
Orbánovo pajdašenje s Putinom mnoge v Bruslju navdaja z nezadovoljstvom. FOTO: Sputnik/Reuters
25. 10. 2023 | 06:00
25. 10. 2023 | 06:53
5:35

V nadaljevanju preberite:

Ko se je madžarski premier Viktor­ Orbán prejšnji teden v ­Pekingu družil z Vladimirjem ­Putinom, je deloval nekoliko bolj zadržano kot običajno. Orbán je nekaj dni pozneje, v ponedeljek ob obletnici madžarske revolucije leta 1956, v Veszprému razglasil, da ga EU spominja na sovjetske čase. Le da Bruselj na srečo ni Moskva, temveč je le njena sodobna parodija.

Orbánovo pajdašenje s Putinom mnoge v Bruslju navdaja z nezadovoljstvom, saj ruskega predsednika preganja mednarodno kazensko sodišče v zvezi z vojnimi zločini v Ukrajini. Podpredsednica evropske komisije za vrednote Věra ­Jourová je Madžarovo rokovanje s Putinom kot simbol v takšnih časih razglasila za izdajo.

Na drugi strani je evropska komisija šele lani začela zapirati pipico, ko je prvič v zvezi z vladavino pravo zamrznila dostop Budimpešte do dela kohezijskih sredstev. Predvsem v evropskem parlamentu je veliko nezadovoljstva, ker ocenjujejo, da bo evropska komisija v zameno za konec madžarskih blokad le sprostila vsaj del financiranja Budimpešte.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine