Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kitajska mladina znova na podeželju

Med mladimi Kitajci pospešeno narašča brezposelnost, roboti pa pospešeno zasedajo vse višje položaje.
V kategoriji Kitajcev, starih od 16 do 24 let, se stopnja brezposelnosti bliža 20 odstotkom. FOTO: Aly Song/Reuters
V kategoriji Kitajcev, starih od 16 do 24 let, se stopnja brezposelnosti bliža 20 odstotkom. FOTO: Aly Song/Reuters
29. 4. 2023 | 05:00
6:46

V nadaljevanju preberite:

Težko je reči, ali je to začetek konca ali konec začetka robotizacije kitajske družbe. Družba za razvoj videoiger NetDragon v pokrajini Fujian se je odločila, da bo na položaj glavne izvršne­ direktorice imenovala ... kako bi temu pravilno rekli? Umetno inteligenco.

Ime ji je Tang Yu. Včasih morajo zaposleni dobro pogledati, da bi se prepričali, ali govorijo z mlado žensko v poslovni obleki ali s humanoidnim robotom, ki se je zapisal v zgodovino kot prvi stroj z umetno inteligenco, ki mu je bilo zaupano vodenje družbe, vredne 10 milijard dolarjev.

Tang Yu govori umirjeno, odločitve sprejema razumno in se spoštljivo vede do zaposlenih. Njene prednosti v primerjavi s človeškim bitjem so nedosegljiva hitrost obdelave velike količine podatkov, pričakovati je, da bo poskrbela tudi za bistveno učinkovitejši sistem upravljanja tveganja.

Edini problem, o katerem razmišljajo človeški svetovalci Tang Yu, je, ali se bo odločila odpustiti mlade uslužbence in skrajšati čas usposabljanja, s tem ko jih bo večino zamenjala z roboti z umetno inteligenco. To bi se ji namreč uteg­nilo zdeti bolje za družbo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine