Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Kar en Aleksandar misli, drugi Aleksandar reče

Drzno retoriko notranjega ministra Vulina je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprejel hladno, države v soseščini pa je pogrela.
Molk srbskega predsednika Aleksandra Vučića o izjavah njegovega notranjega ministra je vsaj toliko zgovoren kot silovit odziv varuhov človekovih pravic in politikov iz sosednjih držav.<br />
Foto Marko Djurica/Reuters
Molk srbskega predsednika Aleksandra Vučića o izjavah njegovega notranjega ministra je vsaj toliko zgovoren kot silovit odziv varuhov človekovih pravic in politikov iz sosednjih držav.<br /> Foto Marko Djurica/Reuters
20. 7. 2021 | 06:00
3:59

V nadaljevanju preberite:


Vsakič, ko vidni politiki v Srbiji javno omenijo povezovanje vseh Srbov, se v sosednjih državah spomnijo na nasilna 90. leta prejšnjega stoletja.  Namesto velike Srbije zdaj notranji minister Aleksandar Vulin omenja srbski svet in mirno poenotenje srbskega naroda, a tega sosedje in varuhi človekovih pravic ne razumejo kot miroljubno govorico.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno ne govori o poenotenju svojega naroda, si pa prizadeva za projekt tako imenovanega mini schengna, kako lahko Vulinova drzna retorika ogrozi Vučićeve ambiciozne načrte, ki bi olajšali potovanje in poslovanje med državami v regiji?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine