Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Kadrovski vihar v Beli hiši

Položaj šefa kabineta bo zasedel Mick Mulvaney, dosedanji šef John Kelly napovedal slovo Washingtonu.
Zdajšnjo predsedniško administracijo zaznamujejo rekordna števila zamenjav in odpuščanj. FOTO: Reuters
Zdajšnjo predsedniško administracijo zaznamujejo rekordna števila zamenjav in odpuščanj. FOTO: Reuters
15. 12. 2018 | 16:05
16. 12. 2018 | 14:33
3:11
Donald Trump je na položaj šefa kabineta Bele hiše imenoval Micka Mulvaneyja, šefa urada za proračun Bele hiše. Mulvaney bo na novem mestu nadomeščal upokojenega generala Johna Kellyja, ki je napovedal, da bo do konca leta zapustil Belo hišo. Neimenovani predstavnik ameriške administracije povedal, da je Trump izbral Mulvaneya, »ker mu je všeč, ker se razumeta«.

»Mick je v administraciji opravil izjemno delo,« je Trump naznanil na družbenem omrežju Twitter. »Veselim se dela z njim v tej novi vlogi, ko bomo še naprej delali Ameriko spet veliko!« je dodal. »Da bi vedeli, koliko je bilo ljudi, ki so si želeli biti šef kabineta Bele hiše. Mick M bo dobro opravil delo!« je Trump tvitnil.



Trumpove izjave na twitterju so deloma nastale kot odgovor na govorice, ki so se te dni širile po Washingtonu, češ da ima predsednik težave z imenovanjem novega šefa vlade. Predsednik je nedavno ponudil položaj tudi Nicku Ayersu, vodji kabineta podpredsednika Mikea Pencea, a ta je ponudbo zavrnil in naznanil odhod iz Washingtona.

Zdajšnjo predsedniško administracijo zaznamujejo rekordna števila zamenjav in odpuščanj. Poleg Johna Kellya je Belo hišo zapustil tudi svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn, šef kabineta Bele hiše Rence Priebus in direktor komunikacij Anthony Scaramucci.



Mulvaney bo zasedel novo delovno mesto ravno v času, ko je na dnevni razpored znova prišla preiskava Roberta Muellerja o ruski vpletenosti v predsedniško kampanjo. V četrtek so ameriške pristojne službe prav tako obsodile na tri leta zapora  nekdanjega dolgoletnega Trumpovega odvetnika Michaela Cohena, zaradi kršenja zakona o financiranju volilne kampanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine