Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Japonska oblast izdala nalog za aretacijo Ghosnove žene

Ghosnova žena Carole menda ni neposredno pomagala pri moževem pobegu, obsojena pa je krivega pričanja. 
Podrobnosti Ghosnovega pobega še vedno niso jasne. FOTO: Issei Kato/Reuters
Podrobnosti Ghosnovega pobega še vedno niso jasne. FOTO: Issei Kato/Reuters
P. V.
7. 1. 2020 | 15:27
7. 1. 2020 | 15:52
2:07
Sodišče v Tokiu je izdalo nalog za aretacijo žene padlega Nissanovega šefa Carlosa Ghosna, ki je pred sojenjem na Japonskem pred kratkim pobegnil v Libanon. Kot poroča BBC, je Carole Ghosn obsojena lažnega pričanja, saj je menda na tokijskem sodišču lagala o srečanju z neimenovanimi posamezniki, ki da so prejeli plačila od Nissana. 

Nekdanji vodilni mož na čelu zveze avtomobilskih proizvajalcev Renault-Nissan-Mitsubishi je prejšnji teden sicer ponovno zanikal obtožbe, da so mu pri pobegu pomagali družinski člani. »Medijske navedbe, da so pri mojem odhodu z Japonske sodelovali moja žena Carole in ostali družinski člani, so neresnice. Odhod sem organiziral sam,« je pojasnil Ghosn v izjavi za medije. 



Ghosna naj bi po poročanju japonskih medijev skrili v velik kovček. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Ghosna naj bi po poročanju japonskih medijev skrili v velik kovček. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP


Na Ghosnov pobeg se je danes odzval tudi japonski avtomobilski proizvajalec Nissan, ki je Ghosnovo dejanje ostro obsodil in napovedal nadaljevanje pravnih postopkov proti njemu. V sredo je sicer napovedana prva tiskovna konferenca Ghosna, ki vse od aretacije 19. novembra leta 2018 ni sodeloval na novinarskih konferencah. 

​Ghosn, ki je na Japonskem čakal na sojenje zaradi finančnih malverzacij, je po prihodu v Libanon poudaril, da je pobegnil pred krivičnim preganjanjem na Japonskem. Po aretaciji leta 2018 je preživel 108 dni v priporu, po plačilu večmilijonske varščine pa se je na svoje sojenje lahko pripravljal s prostosti. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine