Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Huawei obtožuje ZDA kibernetičnih napadov in groženj

Trgovinska vojna med Kitajsko in ZDA se nadaljuje.
 FOTO: China Stringer Network/Reuters
 FOTO: China Stringer Network/Reuters
J.P.
4. 9. 2019 | 11:10
4. 9. 2019 | 11:29
1:45
Peking – Huawei je včeraj v svojem sporočilu za javnost Združene države Amerike obtožil, da uporabljajo vsa razpoložljiva sredstva za oviranje njegovega poslovanja in delovanja, poroča BBC.
 

Pritiski na zaposlene


Kitajski tehnološki gigant in njegovi zaposleni so menda tarče ameriških kibernetskih napadov in groženj ameriških oblasti. ZDA menda nezakonito zadržujejo Huaweieve zaposlene v ZDA, poskušajo prodreti v Huaweiev interni informacijski sistem, agenti FBI pa da na Huaweieve zaposlene v ZDA izvajajo pritiske, prihajajo k njim domov in poskušajo dobiti pomembne informacije o podjetju. 

»Ostro obsojamo usklajene poskuse ZDA, da bi pred svetom diskreditirali Huawei in da bi ogrozili naš vodilni položaj v dejavnosti,« so sporočili iz Huaweia.
 

Uradni Washington ne odgovarja


Uradni Washington za zdaj na obtožbe, za katere Huawei ni objavil dokazov, ni odgovoril. 

Po pisanju BBC je Huaweieva izjava odgovor na poročanje Wall Street Journala, ki je pisal, da ameriško pravosodno ministrstvo Huawei preiskuje zaradi suma kraje patentov za fotoaparate v mobilnih telefonih.

Huawei tako ostaja simbol in žrtev trgovinske vojne med Kitajsko in ZDA. Maja letos so tako ZDA Huawei dale na črni seznam z obtožbami, da ogroža nacionalno varnost in da vlada v Pekingu Huaweieve naprave in omrežja zlorablja za nadzor in zbiranje podatkov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine