Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Hrvaški minister za zdravje okužen z novim koronavirusom

Minister Vili Beroš ima blage simptome okužbe, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno.
Minister za zdravje bo svoje obveznosti opravljal v izolaciji ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov. FOTO: Cropix
Minister za zdravje bo svoje obveznosti opravljal v izolaciji ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov. FOTO: Cropix
STA, J. K.
19. 11. 2020 | 14:45
2:01
Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je bil pozitiven na testu za novi koronavirus, je danes potrdilo hrvaško ministrstvo za zdravje. Premier Andrej Plenković je medtem na seji vlade napovedal, da bodo zaradi povečanega števila okuženih v preteklem obdobju poostrili epidemiološke ukrepe v državi. 

Minister Beroš ima blage simptome okužbe, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno. Svoje obveznosti bo še naprej opravljal v izolaciji ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov, so še sporočili s hrvaškega ministrstva za zdravje.

image_alt
Razmere v Avstriji po oceni ministra »dramatične«


Predsednik hrvaške vlade Plenković je v uvodu današnje seje vlade potrdil, da nacionalni štab civilne zaščite pripravlja poostren paket epidemioloških ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. Plenkovićeva napoved je sledila sredinemu rekordnemu dnevnemu številu novih okužb, ki je doseglo 3251.


Dodatni napori za razbremenitev zdravstvenega sistema 


Plenković je dejal, da so dosedanji ukrepi upočasnili širjenje okužbe, a ne tako, kot so pričakovali. »Treba je vložiti dodatne napore, da bi razbremenili zdravstveni sistem,« je povedal premier in poudaril, da je pomembno spoštovanje osnovnih epidemioloških ukrepov, kot so uporaba zaščitnih mask in dezinfekcija ter medsebojna razdalja in manj družabnih dogodkov.

Plenković ni napovedal konkretnih ukrepov, ki jih nameravajo uvesti. Hrvaški epidemiologi so v začetku tedna omenjali dodatno omejitev zbiranja ljudi na javnih krajih, ki zdaj znaša 50, kot tudi skrajšanje obratovalnega časa gostinskih lokalov, ki lahko obratujejo do polnoči. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine