Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Hribar ni kazensko ovadil OVK

O vložitvi kazenske ovadbe proti občinski volilni komisiji (OVK) se namerava odločiti glede na potek dogodkov v nadaljevanju celotnega procesa. OVK drevi pred težko odločitvijo.
Zaradi nestrinjanja s potekom volitev sta ugovore na OVK posredovala oba županska kandidata. FOTO: Drago Perko, Blaž Samec
Zaradi nestrinjanja s potekom volitev sta ugovore na OVK posredovala oba županska kandidata. FOTO: Drago Perko, Blaž Samec
5. 12. 2018 | 13:46
5. 12. 2018 | 15:13
2:37
Šmarješke Toplice – Kljub napovedi o vložitvi kazenske ovadbe proti občinski volilni komisiji (OVK) županski kandidat Marjan Hribar tega ni storil, saj namerava počakati na sklepe OVK, ki se bo sestala drevi ob 18. uri in razpravljala o ugovorih na potek volitev.

Zaradi nestrinjanja s potekom volitev sta ugovore na OVK posredovala oba županska kandidata, tako Hribar kakor tudi dosedanja županja Bernardka Krnc. Krnčeva danes za Delo ni hotela razkriti, na kaj se njen ugovor nanaša, medtem ko je Hribar povedal, da sta njegova ugovora posledica domnevnih nepravilnosti, ki so se dogajale na voliščih v Beli Cerkvi in v Orešju. »O vsebini ne nameravam govoriti, o tem naj odloči občinska volilna komisija,« je rekla Krnčeva.

...
...


»O vložitvi kazenske ovadbe se bomo odločili glede na potek dogodkov v nadaljevanju celotnega procesa. Vsekakor bomo počakali na odločitev OVK,« je za Delo povedal Hribar in razložil, da je pri vložitvi kazenskih ovadb treba imeti trdne dokaze, zato bo njegov volilni štab preveril vsa dejstva, preden namerava kazenske ovadbe vložiti. »V poplavi informacij, ki krožijo te dni, je treba vse strukturirano postaviti in se potem trezno odločiti,« je povedal Hribar.

Občinska volilna komisija, ki ji predseduje Fredi Bančov, lahko drevi na sestanku, po prepričanju vladne službe za lokalno samoupravo, zahteva ponovno štetje vseh glasovnic. Občinska volilna komisija lahko tudi zahteva ponovitev glasovanja na tistih voliščih, kjer so ugotovili domnevne nepravilnosti, v skrajnem primeru lahko odredi ponovitev volitev na celotnem območju topliške občine.

Fredi Bančov, predsednik občinske volilne komisije. FOTO: Arhiv Delo
Fredi Bančov, predsednik občinske volilne komisije. FOTO: Arhiv Delo


Na nedeljskih županskih volitvah sta oba kandidata prejela po 1016 glasov, kar se v Sloveniji še nikoli ni zgodilo. V primeru, da OVK zavrne ugovore enega ali drugega kandidata, ima nesojeni župan možnost pritožbe na občinski svet in kasneje tudi na upravno sodišče. Gotovo je le eno, občina Šmarješke Toplice bo prestopila v novo leto brez novega župana oziroma županje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine