Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Glasniki ekološkega pekla

Ljudje vse slabše berejo sporočila, ki prihajajo iz živalskega sveta. Edini odzivi na srečanja so strah, panika, preganjanje in ubijanje.
Ta teden besneli vetrovi in nevihte, viharji so dvigali strehe in podirali žerjave, drevje je padalo po avtomobilih. FOTO: Vogel Voranc/Delo
Ta teden besneli vetrovi in nevihte, viharji so dvigali strehe in podirali žerjave, drevje je padalo po avtomobilih. FOTO: Vogel Voranc/Delo
22. 7. 2023 | 09:00
12:41

V nadaljevanju preberite: 

»Ko ne moremo več spremeniti okoliščin, smo izzvani, da spremenimo sebe.« Ko je Viktor Emil Frankl zapisal ta stavek, z »okoliščinami« verjetno ni imel v mislih katastrofalnih posledic podnebnih sprememb. Avstrijski psihiater židovskega rodu je preživel nacistična koncentracijska taborišča, v katerih je izgubil več družinskih članov, nato pa je velik del svojih raziskav posvetil vprašanju, kje lahko človek najde smisel življenja takrat, ko je samo življenje le še golo preživetje.

Tega Franklovega stavka sem se spomnila, ko so ta teden besneli vetrovi in nevihte, ko so viharji dvigali strehe in podirali žerjave, ko je drevje padalo po avtomobilih, ljudje v njih pa so se za las izognili smrti … ali jim to ni uspelo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine