Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Fauci pojasnjuje svoje izjave, Kitajska besna

Njegovo stališče ni spremenilo, poudarja ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni, še vedno meni, da je naravni izvor virusa najbolj verjeten.
Anthony Fauci si je z izjavo prislužil jezo Kitajske. FOTO: Pool Reuters
Anthony Fauci si je z izjavo prislužil jezo Kitajske. FOTO: Pool Reuters
M. B.
26. 5. 2021 | 13:32
26. 5. 2021 | 14:06
1:45
Pred nekaj dnevi je vodilni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni dr. Anthony Fauci dejal, da ni več prepričan v naravni izvor novega koronavirusa, in zahteval preiskave, kar je prililo olja na ogenj teorijam zarote in razbesnelo kitajske medije in publiko.

Fauci je včeraj pojasnil, da je njegovo prepričanje v naravni izvor virusa ni spremenilo. Še vedno se mu zdi najbolj verjeten, a ker »nihče ne more biti stoodstotno prepričan v nič«, so potrebne nadaljnje preiskave, je pojasnil v intervjuju za CBS News.



Kitajski mediji, denimo Global Times, so Faucija obtožili izdaje kitajskih znanstvenikov in moralne degeneracije. Faucija so na  Kitajskem dojemali kot pozitivno figuro, zavezano strokovnosti v času kaotične vlade Donalda Trumpa, zdaj pa se je »pridružil mnenjski vojni proti Kitajski«, menijo kitajski mediji. 

image_alt
Vse ameriške sledi vodijo na wuhanski inštitut za virologijo


Teorijo o izvoru virusa na Kitajskem je spodbujal predvsem nekdanji ameriški predsednik Trump. Preiskovalna skupina znanstvenikov Svetovne zdravstvene organizacije, ki je letos v Wuhanu preiskovala izvor virusa, je raziskavo zaključila z ugotovitvijo, da je laboratorijski izvor virusa »izjemno malo verjeten«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine