Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Eksplozija cen in sibirski diamanti

Belgijce, tradicionalno brezskrbne in ravnodušne do številnih življenjskih tegob, ki druge navdajajo s strahom, je energetska draginja močno udarila po žepu.
Belgijska zunanja trgovina z Rusijo se je v teh časih celo podvojila. Na seznamu blaga so tudi diamanti. FOTO: Shutterstock
Belgijska zunanja trgovina z Rusijo se je v teh časih celo podvojila. Na seznamu blaga so tudi diamanti. FOTO: Shutterstock
6. 11. 2022 | 11:00
6:35

V nadaljevanju preberite:

Belgija je med evropskimi državami, kjer so se cene plina za gospodinjstva najbolj zvišale. V prvi polovici leta so se v primerjavi z enakim obdobjem lani podvojile. Poleg tega je med evrskimi državami z najvišjo inflacijo, saj je oktobra na letni ravni znašala 13,1 odstotka. Višja ni bila že skoraj pol stoletja.

V Belgiji bo v sredo potekala generalna stavka, ki utegne omrtviti življenje v državi. Veliki sindikalni protesti za višje plače so potekali že septembra. Za pragmatične Belgijce tudi politika sankcij proti Rusiji ni ovira, da ne bi z njo še naprej sodelovali na področjih, ki (za zdaj) niso na muhi ukrepov. Tako je tisk sredi ted­na z osuplostjo ugotavljal, da se je zunanja trgovina z Rusijo podvojila.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine