Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Dva otroka sta ji že umrla, s tretjim se želi vrniti

Najstniška članica Islamske države v Siriji je rodila dečka, zdaj se želi vrniti nazaj v Veliko Britanijo.
Tako so Amira Abase, Kadiza Sultana in Shamima Begum leta 2015 zapustile London. Odpravile so se k Islamski državi. FOTO: AFP
Tako so Amira Abase, Kadiza Sultana in Shamima Begum leta 2015 zapustile London. Odpravile so se k Islamski državi. FOTO: AFP
A. V.
17. 2. 2019 | 19:42
18. 2. 2019 | 09:19
2:02
Morda se še kdo spomni, kako so tri dekleta leta 2015 pobegnile iz Londona v Sirijo, da bi se pridružile Islamski državi, sedaj pa je ena od deklet spet v ospredju. To je zdaj 19-letna Shamima Begum, saj je v begunskem taborišču v Siriji rodila dečka in se želi vrniti na Otok.

Visoko nosečo najstnico je prejšnji teden odkril novinar Timesa, ko mu je zaupala, da se želi vrniti v domovino, sedaj pa je za Sky News potrdila, da je rodila dečka.


 

»Ni vedela, kam se podaja«


»Ko sem odšla, nisem vedela, v kaj se podajam,« je rekla in posredno priznala, da je storila napako. »Dobro sem se imela. A potem so stvari postale težje,« je dejala. Med bivanjem v Siriji je videla številne zločine, tudi rezanje glav. Na to se je hitro navadila, saj so ji oprali možgane, da gre za nekaj normalnega v islamu.

Največji problem pri njeni vrnitvi na Otok je, da se Britanci bojijo za varnost. Sama se brani, da nikogar ne ogroža, saj je bila v Islamski državi zgolj gospodinja. »Štiri leta sem preživela doma ter skrbela za soproga in otroke,« je rekla in pristavila, da se želi vrniti zaradi otroka. Pred tem sta ji zaradi bolezni in podhranjenosti dva otroka že umrla.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine