Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Domnevna zvodnica pedofila Jeffreyja Epsteina za zapahi

Ghislaine Maxwell so aretirali v zvezni državi New Hampshire.
Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein FOTO: AFP
Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein FOTO: AFP
2. 7. 2020 | 17:35
3. 7. 2020 | 08:34
1:47
New York – Slabo leto po smrti pedofila Jeffreyja Epsteina se je v kazenski preiskavi znašla tudi njegova pomočnica. 58-letna Ghislaine Maxwell, ki jo sumijo novačenja mladoletnih deklet za spolne zlorabe njega in njegovih prijateljev, bi lahko razkrila razvejene mreže pedofilije na najvišjih ravneh ameriške družbe in politike.

Hči nekdanjega medijskega mogotca Roberta Maxwella, za katerega so po smrti ugotovili obsežne zlorabe, je Epsteinu predstavila britanskega princa Andrewa. Tega spolne zlorabe v času svoje mladoletnosti obtožuje danes 36-letna Virginia Giuffre, v zadnjem času pa so se opogumile tudi mnoge druge. Nekatere od njih Maxvellove ne obtožujejo le zvodništva za prostitucijo na visoki ravni, ampak tudi sodelovanja pri spolnih zlorabah.

Princ Andrew s hčerkama Eugenie in Beatrice. FOTO: Justin Tallis/AFP
Princ Andrew s hčerkama Eugenie in Beatrice. FOTO: Justin Tallis/AFP


Maxwellova, ki so aretirali v zvezni državi New Hampshire, naj bi vsaj Virginio Giuffre pridobila v floridski rezidenci sedanjega predsednika Donalda Trumpa, kjer je opravljala počitniško delo, a obtožb na njegov račun vsaj v javnosti ni slišati. Za nekdanjega demokratskega predsednika Billa Clintona pa se ve, da je večkrat letel z Epsteinovim letalom, sarkastično poimenovanem »Lolita ekspres«. Epsteinova smrt z obešenjem v zaporniški celici je še danes predmet divjih ugibanj, pa čeprav so jo uradno razglasili za samomor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine