Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Dojenčki v olimpijski vasi

Na teh olimpijskih igrah je vrsta stvari, ki so se zgodile prvič: v Parizu skrbijo tudi za mame, ki so nedavno rodile in se vrnile k športni karieri.
Dojenje je še ena tema, ki jo večno odpiramo in nikoli ne pridemo do ugotovitev brez nesoglasij in polemik. FOTO: Quetzalli Nicte-ha/Reuters
Dojenje je še ena tema, ki jo večno odpiramo in nikoli ne pridemo do ugotovitev brez nesoglasij in polemik. FOTO: Quetzalli Nicte-ha/Reuters
3. 8. 2024 | 09:00
13:33

V nadaljevanju preberite:

»Dojenje nas spominja na univerzalno resnico obilja: več ko dajemo od sebe, bolj smo izpolnjeni. In to je božanska hrana – vir, iz katerega črpajo vsi. Je kot materine prsi, vedno polna in vedno teče.« To je napisala dr. Sarah Buckley, Novozelandka, ki živi v Avstraliji, zdravnica in, kot se predstavlja, tudi mati, velika zagovornica naravnega rojevanja in materinstva ter dokazana misijonarka dojenja.

V četrtek se je začel svetovni teden dojenja. Že več kot tri desetletja namreč od 1. do 7. avgusta v več kot 120 državah po vsem svetu zaznamujejo teden nečesa, kar je hkrati tako naravno in tako nemogoče, da si zasluži pozornost vsakega posameznika, vsake vlade in vsake organizacije, posvečene javnemu zdravju, duševnemu razvoju, družbeni pravičnosti in gospodarskemu razvoju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine