Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Deževje s hudourniki in poplavami na Majorki zahtevalo najmanj devet življenj (FOTO)

Med žrtvami so tudi dva britanska turista in Danka, pogrešajo še šest oseb.
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
10. 10. 2018 | 15:34
10. 10. 2018 | 15:37
1:35
Deževje s hudourniki in poplavami, ki je zajelo špansko Majorko, je zahtevalo že devet smrtnih žrtev, poroča El Pais. Šest oseb še pogrešajo, nekaj ljudi je ranjenih, več sto pa so jih morali evakuirati. Med žrtvami so tudi dva britanska turista in Danka.

Oblast na Majorki je pri reševanju na najbolj orgoženih območjih že ponoči angažirala 80 vojakov in več kot 100 reševalcev, v nekaterih mestih so odpovedali šolski pouk. Poročajo tudi o uničeni telefonski komunikacij, zrušenih mostovih in zaprtju vsaj enajstih cest.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Po podatkih meteorologov je na nekaterih območjih otoka v le štirih urah padlo kar 22 cetrimetrov dežja, deževje pa je za celoten Iberski polotok napovedano tudi za danes. Premier Pedro Sanchez je razmere označil za katastrofalne, napovedal je že tudi obisk najbolj prizadetih območij.

Zaradi razmer, ki se z Balearov širijo proti vzhodu, so rdeče opozorilo za Sardijino sprožili turi italijanski meteorologi. Na otoku so morali gasilci že reševati štiri osebe, katerih domovi so se zaradi poplave znašli sredi vode, opozorilo velja tudi za Ligurijo in Toskano.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine