Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Brezplačno na letalo le še en kos ročne prtljage

V letalski družbi so spremenili politiko glede uporabe prtljage, ki bo začela veljati s prvim novembrom.
Ryanair vztraja, da poteze niso naredili v želij po večjem zaslužku, temveč, da bi izboljšali čas oziroma točnost letov.FOTO: Susana Vera/Reuters
Ryanair vztraja, da poteze niso naredili v želij po večjem zaslužku, temveč, da bi izboljšali čas oziroma točnost letov.FOTO: Susana Vera/Reuters
Be. B.
23. 8. 2018 | 22:13
23. 8. 2018 | 22:32
1:28
Po tem, ko je bilo znano, da je Ryanair dosegel dogovor z irskimi piloti, letalska družba že drugič letos spreminja politiko v zvezi s prtljago. Glavna novost je močno zmanjšana količina prtljage, ki jo lahko potniki na letalo prinesejo brez dodatnega plačila, piše The Independent.

Ryanair je do zdaj potnikom omogočal, da so brez doplačila na letalo lahko vzeli dva kosa prtljage: torbo oziroma kovček v omejeni velikosti in eno manjšo ročno torbo. Z novembrom pa bodo lahko potniki brezplačno na letalo vzeli le eno srednjo veliko torbo. Podobno politiko imajo tudi pri letalski družbi Easyjet. V primerjavi z dosedanjo politko, ko je bil skupni volumen prtljage brez doplačila 58 litrov, se bo ta zmanjšal na 20 litrov.
 
Nova politika bo veljala za vse lete od 1. novembra. Kdor ima lete rezervirane po tem datumu, lahko bodisi sprejme nov pravilnik bodisi let prekliče in zahteva povračilo denarja.
 
Ryanair vztraja, da poteze niso naredili v želij po večjem zaslužku, temveč, da bi optimizirali čas oziroma točnost letov.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine