Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Brazilski zdravilec obtožen spolne zlorabe več kot 300 žensk

João Teixeira de Faria, znan tudi kot John of God, je svetovno slavo požel po gostovanju pri Oprah Winfrey.
João Teixeira de Faria je znan tudi kot John of God FOTO: AP
João Teixeira de Faria je znan tudi kot John of God FOTO: AP
Ma. F.
18. 12. 2018 | 18:40
18. 12. 2018 | 18:42
2:02
Več kot 300 žensk je po poročanju brazilske državne medijske agencije brazilskega duhovnega zdravilca Joăa Teixeira de Faria, znanega tudi kot João de Deus (angleško John of God), obtožilo spolne zlorabe. Ženske s celega sveta so pri njemu iskale duhovno zdravljenje, piše CNN.

Vsaj 335 žensk je zdravilca obtožilo zlorabe, oblasti pa so do sedaj prejele le 15 uradnih pritožb. Med obtožnicami, ki vsebujejo zelo prepričljive izjave in več kot dve uri intervjujev s podrobnostmi, naj bi bilo tudi posilstvo.

Teixeirov odvetnik Alberto Toron trdi, da je njegova stranka nedolžna.

V petek je sodišče na zahtevo državnih tožilcev odredilo aretacijo Teixeire, ki se je nato v nedeljo predal v prisotnosti dveh odvetnikov. Policija je potrdila, da je 76-letni zdravilec v zaporu.

Podporniki brazilskega zdravilca so se zbrali na demonstracijah v v kraju Abadiania FOTO: Reuters
Podporniki brazilskega zdravilca so se zbrali na demonstracijah v v kraju Abadiania FOTO: Reuters


Odvetnik Toron je v dejal, da bo od oblasti zahteval, naj Teixeiru iz zdravstvenih razlogov in starosti omogočijo prestajanje pripora doma. Kot je še povedal, njegova stranka jemlje zdravila za znižanje krvnega tlaka in je preživel raka.

Teixeira je svetovno slavo požel po gostovanju pri Oprah Winfrey leta 2013. Slavna voditeljica je intervju umaknila s svoje spletne strani. »Sočustvujem z ženskami, ki so izpostavile zlorabo in upam, da bo pravici zadoščeno,« je dejala Winfrey.

Med tri in pet tisoč ljudi s celega sveta vsak teden obišče Teixeiro v njegovem duhovnem središču, ki se nahaja v zvezni državi Goiás.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine