Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Biden se je odrekel dodatnim sankcijam Severnega toka 2

Ameriški predsednik Joe Biden poskuša z zavoro pri sankcijah izboljšati odnose z Nemčijo.
Ameriški predsednik Joe Biden je potegnil zavoro pri sankcijah zaradi plinovoda Severni tok 2. FOTO: Leah Millis/Reuters
Ameriški predsednik Joe Biden je potegnil zavoro pri sankcijah zaradi plinovoda Severni tok 2. FOTO: Leah Millis/Reuters
19. 5. 2021 | 07:30
19. 5. 2021 | 08:05
1:31
Ameriški predsednik Joe Biden naj bi se po poročanju tujih medijev odpovedal dodatnim ekonomskim sankcijam proti podjetju, ki vodi gradnjo plinovoda Severni tok 2, ki bo povezal Rusijo neposredno z Nemčijo. Za to se je menda odločil, da bi razbremenil poslabšane odnose med ZDA in Nemčijo. Odločitev je po poročanju nemških medijev že sprožila ostre kritike Republikanske stranke.

image_alt
Zastrupljeni odnosi ogrožajo Severni tok 2


Čeprav sankcij proti podjetju in njegovemu nemškemu predstavniku Matthiasu Warnigu ameriška vlada ne bo uvedla, pa bo menda uvedla dodatne sankcije proti ruskim ladjam, ki polagajo cevi plinovoda. Poročilo o Severnem toku 2 namerava ameriška vlada že v kratkem predstaviti kongresu, v katerem je ugotovila, da sankcije proti podjetju Severni tok 2, hčerinskemu podjetju ruskega Gazproma, zaradi ameriških nacionalnih interesov ne bodo uvedli.

Ameriški zunanji minister Antony Blinken je prav v torek govoril z nemškim zunanjim ministrom Heikom Maasom. Tema pogovorov je bil tudi kontroverzni plinovod, ki mu ZDA še vedno nasprotujejo, saj po njihovi oceni Rusija z njim pridobiva vpliv v Evropi. Nemčija pri dokončanju že skoraj v celoti zgrajenega plinovoda vztraja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine