Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Znanstveni svet je v zadevi Marka Noča sprejel štiri sklepe

Seja na ARRS. Preverjali so, zakaj je bila programska skupina pod vodstvom zdravnika Noča neuspešna na razpisu in ostala brez denarja. 
Znanstveni svet agencije bo Noča povabil na sestanek. FOTO: Roman Šipić/Delo
Znanstveni svet agencije bo Noča povabil na sestanek. FOTO: Roman Šipić/Delo
25. 1. 2019 | 20:20
25. 1. 2019 | 20:27
2:08
Ljubljana – Na agenciji za raziskovalno dejavnost (ARRS) je bila danes seja znanstvenega sveta, na kateri so obravnavali izvedbo ocenjevalnega postopka raziskovalnega programa, katerega nosilec je prof. dr. Marko Noč. Spomnimo, zaradi slabih ocen, ki sta jih njegovi vlogi Nujna stanja v interni medicini dodelila recenzenta, je njegova programska skupina ostala brez dobrih 70.000 evrov sredstev za raziskovanje na leto.

Člani znanstvenega sveta, ki ga sestavljajo profesorji Marko Topič, Roman Jerala, Nina Zidar, Tatjana Avšič Županc, Mitja Žagar in Mihaela Koletnik, so pregledali dokumentacijo Javnega razpisa za financiranje koncesioniranih raziskovalnih programov ter dokumentacijo, vezano na Nočev program, vključno s prijavo in usklajeno recenzentsko oceno.

Opravili so analizo postopkov, prijavne vloge in preučili recenzentsko oceno s stališča njene utemeljenosti glede na oddano prijavo. Soglasno so sprejeli štiri sklepe  o katerih bodo najprej seznanili Noča kot vodjo raziskovalnega programa in ljubljanski klinični center kot prijavitelja.

Marko Noč je pred sejo menil, da ta ne bo ničesar spremenila oziroma mu denarja ne bo vrnila. Bo pa vesel, če bo njegov primer pripomogel h korenitim spremembam v organizaciji dela ARRS.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine