Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Znanje slovenščine, krajšanje kazni in sorodniki repatriiranih

Poleg odškodnin zaradi posledic cepljenja in dodatkov ranljivim PKP10 predvideva tudi podaljšanje vrste dosedanjih ukrepov.
Velik del dodatnih ukrepov je namenjen zdravstvu, predstavil jih je minister Janez Poklukar.
Velik del dodatnih ukrepov je namenjen zdravstvu, predstavil jih je minister Janez Poklukar.
23. 11. 2021 | 05:00
5:19

V nadaljevanju preberite:

Ni še natančno znano, kdaj bo državni zbor začel obravnavo predloga zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, blažitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19 oziroma desetega protikoronskega paketa (PKP10). Ta poleg najpomembnejših točk, ki sta jih v petek predstavila ministra za finance Andrej Šircelj in za zdravje Janez Poklukar, prinaša še veliko drugih ukrepov predvsem za zdravstvo, gospodarstvo in socialno varstvo.

Novi solidarnostni dodatki za upokojence z nizkimi pokojninami, invalide in starejše kmete, dodatki za prostovoljno pomoč, pavšalno nadomestilo za karanteno za samostojne podjetnike, družbenike in kmete, odškodnina za posledice cepljenja ter podaljšanje veljavnosti turističnih bonov so med glavnimi rešitvami PKP10, ki sta jih pristojna ministra izpostavila ob predstavitvi predloga zakona. A ta v svojih 76 členih, tako kot so njegovi predhodniki, posega v številne druge predpise, tudi take brez očitne neposredne povezave z epidemijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine