Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zdravniki se počutijo izigrane in ogoljufane

Če bi imeli zdravniki nižje plače od številnih drugih poklicev v zdravstvu, bi bil to unikum v svetu.
Po novem so številna delovna mesta v zdravstveni negi in sociali uvrščena v enake ali celo višje plačne razrede kot zdravniška. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Po novem so številna delovna mesta v zdravstveni negi in sociali uvrščena v enake ali celo višje plačne razrede kot zdravniška. FOTO: Voranc Vogel/Delo
18. 11. 2021 | 05:00
6:57

V nadaljevanju preberite:

Te dni je med slovenskimi zdravniki zavrelo. Mladi zdravniki so analizirali aneks h Kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva o povišanju plač, ki so ga sindikati podpisali z ministroma za zdravje Janezom Poklukarjem in za delo Janezom Ciglerjem Kraljem prejšnji teden.

Izkazalo se je, da so po novem številna delovna mesta v zdravstveni negi in sociali uvrščena v enake ali celo višje plačne razrede kot zdravniška. Aneks še ni objavljen v uradnem listu.

»Da bi imeli zdravniki, ki smo po zakonu odgovorni za proces zdravljenja, nižje plače od številnih medicinskih sester in ostalih poklicev v zdravstvu, je unikum v svetu,« opozarja Anita Dobrovolec, interventna radiologinja, članica širšega vodstva Mladih zdravnikov Slovenije. Zdravniki se počutijo izigrane in ogoljufane, je dejala.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine