Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zdaj zvrtajo kilometer predorov na mesec

Zvrtali so že pet kilometrov cevi, prvi predor bo prebit čez dva tedna. Različne izjave o dovoljenjih za bivanje in delo tujcev.
Začetek vrtanja v predor Beka s koprske strani (pri Črnem Kalu). To je drugi najdaljši predor, njegova glavna cev meri 6017 metrov. Foto arhiv 2TDK
Začetek vrtanja v predor Beka s koprske strani (pri Črnem Kalu). To je drugi najdaljši predor, njegova glavna cev meri 6017 metrov. Foto arhiv 2TDK
25. 5. 2022 | 06:00
25. 5. 2022 | 07:46
5:56

V nadaljevanju preberite:

Gradnja nove železnice med Divačo in Koprom sicer zamuja, toda graditelji po osmih mesecih od začetka vrtanja predorov dokazujejo, da so kos nalogi. Naslednji teden bodo dosegli pet kilometrov skupaj odkopanih predorskih cevi, le teden kasneje pa bodo prebili prvo predorsko cev v celoti, to je  predor Mlinarji (T7), dolg 1163 metrov. Glavna težava pri gradnji je birokracija, ki še povečuje negotovosti pri tem strateškem državnem projetku .

Po številnih zapletih so turški delavci iz podjetij Yapi Merkezi in Özaltin zdaj vendarle zgradili in pridobili uporabno dobvoljenje za začasno delavsko naselje pri Orehku, da bodo do konca maja vanj preselili približno 200 delavcev iz hotelov na Notranjskem in Krasu. To je skoraj osem mesecev pozneje, kot so sprva načrtovali.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine