Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za osebno asistenco in brezposelne prerazporejenih 36 milijonov evrov

Okoli 2,6 milijona evrov so znotraj finančnih načrtov ministrstev za zdravje in za delo namenili za interventne ukrepe za posledice covida-19.
Približno 36,3 milijona evrov bo namenjnih izvajanju zakona o osebni asistenci in transferjem za brezposelne. FOTO: Tadej Regent/Delo
Približno 36,3 milijona evrov bo namenjnih izvajanju zakona o osebni asistenci in transferjem za brezposelne. FOTO: Tadej Regent/Delo
STA
11. 8. 2022 | 21:14
12. 8. 2022 | 08:07
1:20

Vlada je na dopisni seji znotraj finančnega načrta ministrstva za delo prerazporedila približno 36,3 milijona evrov za izvajanje zakona o osebni asistenci in transferje za brezposelne, so sporočili po seji.

Po okoli 2,6 milijona evrov pa so znotraj finančnih načrtov ministrstev za zdravje in za delo namenili za interventne ukrepe s področja obvladovanja in blaženja posledic covida-19 oziroma plačilo obveznosti, povezanih s covidom-19.

Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so iz splošne proračunske rezervacije medtem namenili dva milijona evrov za plačilo kotizacije – garancije za izvedbo svetovnega prvenstva v odbojki, ki bo potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom na Poljskem in v Sloveniji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine