Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Volitve 2022

Vladna trojka upa, da bo nagrajena

Janša, Tonin in Počivalšek: »Delali smo dobro!« Ali tako ocenjujejo tudi volivci?
Načrtovano trkanje po prsih bodo v kampanji izpodrinile teme, povezane s posledicami ukrajinske krize.

FOTO: Jože Suhadolnik
Načrtovano trkanje po prsih bodo v kampanji izpodrinile teme, povezane s posledicami ukrajinske krize. FOTO: Jože Suhadolnik
24. 3. 2022 | 05:00
4:35

V nadaljevanju preberite:

Državna volilna komisija bo danes do polnoči zagotovila dežurstvo, saj se bo takrat iztekel rok, do katerega politične stranke lahko vložijo podpise poslancev za podporo listam kandidatov. Hkrati izteče tudi rok, do katerega je možno vlagati liste kandidatov neposredno na volilnih komisijah volilnih enot.

Začenja se predvolilna kampanja, ki jo bodo krojile tudi teme, povezane s posledicami ukrajinske krize. Stranke koalicije Janeza Janše si bodo podporo volivk in volivcev poskušale krepiti tudi s poudarjanjem zaslug za skoraj osem milijard evrov vrednih investicij, ki so jih v času te vlade zagnali po domala vseh 212 občinah. Bo to dovolj za ponovno vladanje po aprilu?

Za zdaj kaže, da ne. Ankete napovedujejo, da bodo SDS, NSi in gibanje Povežimo Slovenijo dobile 37 poslancev, Gibanje Svoboda, SD, Levica in LMŠ pa 51. Ker pa je do volitev še mesec dni in ker se velik del volilnega telesa o politični izbiri odloči v zadnjih dneh pred volitvami, se politične karte lahko še premešajo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine