Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Voditeljstvo za prodor v kompleksnem okolju

O tem se bodo kresala mnenja 8. in 9. oktobra na izkustveni konferenci WOS 2020, katere osrednja tema bo odgovornost.
Utrinki iz lanskoletne konference World of Synergy. FOTO: Siniša Kanižaj/Eventnika
Utrinki iz lanskoletne konference World of Synergy. FOTO: Siniša Kanižaj/Eventnika
M. F. K.
4. 10. 2020 | 21:00
3:11
Ljubljana - Od 8. do 9. oktobra bo potekala izkustvena konferenca voditeljstva za prodor v kompleksnem okolju, ki jo tudi letos pripravlja ekipa World of Synergy (WOS). Prvi dan bo potekal le po spletu, drugi dan pa bo potekal po spletu in v živo v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju.

Kot pojasnjujejo organizatorji, bo konferenca sestavljena iz mešanice zgodb in izkustva (interaktivne delavnice). Vsebino pa bodo soustvarjali prav vsi. Ker se svet spreminja in postaja zapleten in nepredvidljiv, je potrebno v skladu s spremembami preoblikovati tudi način voditeljstva. Udeleženci bodo lahko neposredno izkusili, kako se soočiti s kaosom, kako zgraditi svojo sposobnost za trajnostni uspeh in kako se premakniti v novo, zavestno voditeljstvo prihodnosti.

Osrednja tema letošnje konference je odgovornost kot posebna sposobnost in ne zgolj kot dolžnost. Gre za odgovornost kot kvaliteto posameznika in organizacij, ki so se sposobne ustaviti ter opazovati sebe in druge bolj poglobljeno ter poslušati svojo intuicijo in biti pripravljeni na ozaveščeno odzivanje na dane situacije.

Na konferenci bodo med drugim govorci predsednica mednarodnega Bateson inštituta Nora Bateson, avtor knjige The Patterning Instinct Jeremy Lent, nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union Tanja Subotić Levanič, ustanovitelj Cancer Awakens in soavtor knjige My Cancer is me Vijay Bhat, ustanoviteljica Shakti Fellowship in soavtorica knjige Shakti Leaderhip Nilima Bhat, direktorica kadrovskih in splošnih zadev v BSH Hišni aparati Sonja Špoljarić, ustanovitelj TEDU Inštituta za kulturo telesa in duha Milan Hosta in soustanoviteljica in urednica Metine liste Nataša Briški.

"Še vedno zavzeto soustvarjamo svet sinergij, ki se je iz načrtovane konference v marcu razširil v sotočje idej, tokov, energije, ljudi, ki želijo soustvarjati drugačen svet. Nosilno temo »response-ability«, sposobnost kreiranja ustvarjalnega odziva, smo v pandemiji močno trenirali," so opisali organizatorji.

Utrinki iz lanskoletne konference World of Synergy. FOTO: Siniša Kanižaj/Eventnika
Utrinki iz lanskoletne konference World of Synergy. FOTO: Siniša Kanižaj/Eventnika
Namesto prestavljene konference so tako izvedli svetovno premiero spletnega srečanja Beyond s Patrickom Cowdnom, zatem pa je Katarina Veselko predstavila spoznanja o ranljivosti in pogumu. Vsemu temu je sledila še svetovna premiera modela ekocivilizacije Violete Bulc, prvi skupni spletni pogovor Nilime Bhat in Vijaya Bhata, niz petih spletnih srečanj pa je zaključila Marjeta Novak z umetnostjo postavljanja vprašanj za kreiranje prihodnosti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine