Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Vloge za zagotovljene vdovske pokojnine naj upravičenci oddajo čim prej

Upokojenci: Vsi, ki so 28. decembra lani izpolnjevali pogoje tega novega instituta, bodo pravico dobili izplačano naslednji mesec po oddaji zahtevka.
Vlada v pogajalskih izhodiščih za pokojninsko reformo predlaga dvig odmernega odstotka za vdovske pokojnine, saj veljajo upokojenci, ki živijo sami, za eno najbolj ranljivih skupin za tveganje revščine.

FOTO: Uroš Hočevar
Vlada v pogajalskih izhodiščih za pokojninsko reformo predlaga dvig odmernega odstotka za vdovske pokojnine, saj veljajo upokojenci, ki živijo sami, za eno najbolj ranljivih skupin za tveganje revščine. FOTO: Uroš Hočevar
11. 9. 2024 | 05:00
11. 9. 2024 | 09:11
6:38

V nadaljevanju preberite:

Od dolge vrste parcialnih posegov v pokojninski sistem od zadnje reforme je (ponovna) vzpostavitev instituta zagotovljene vdovske pokojnine najbrž tisti, ki je deležen največ odobravanja v javnosti. Na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) pozivajo upravičence, naj oddajo vloge, saj se bo iztekel rok za tiste, ki so že lani izpolnjevali pogoje. Številni, ki so že zaprosili za pravico, pa že več mesecev čakajo bodisi na odločbo bodisi na izplačilo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine