Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada na čelo Zavoda za blagovne rezerve imenovala Tomija Rumpfa

Imenovan je za obdobje štirih let, do 21. aprila 2025. Na razpis se je prijavil tudi Ivan Gale.
Tomiju Rumpfu se je danes iztekel mandat vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za blagovne rezerve. FOTO: Dragica Jaksetič/Delo
Tomiju Rumpfu se je danes iztekel mandat vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za blagovne rezerve. FOTO: Dragica Jaksetič/Delo
V. U.
21. 4. 2021 | 22:32
22. 4. 2021 | 08:29
2:04
Vlada je izdala odločbo, s katero je za direktorja Zavoda za blagovne rezerve imenovala Tomija Rumpfa. Imenovan je za obdobje štirih let. Včeraj se mu je iztekel mandat vršilca dolžnosti direktorja tega zavoda.

Javni natečaj za imenovanje direktorja zavoda je bil objavljen 13. novembra lani, nanj se je ob Rumpfu prijavil še Ivan Gale. Kot je še zapisano v sporočilu vlade, sta postavljenim merilom ustrezala oba, pri čemer pa je natečajna komisija ocenila, da Gale nima direktorskih izkušenj oziroma formalnih vodstvenih izkušenj z vodenjem tako velikih enot, medtem ko ima po njihovem mnenju Rumpf izjemno bogate vodstvene izkušnje.

image_alt
Anton Zakrajšek razrešen z mesta direktorja zavoda za blagovne rezerve


Za bistveno bolj dodelan je ocenila tudi Rumpfov program dela. Kot argumente za to sporočilo navaja določitev konkretnih strateških ciljev, aktivnosti za dosego ciljev in kazalnike realizacije, medtem ko je Galetov program ocenila za bolj splošnega. Minister Zdravko Počivalšek se je za Rumpfa odločil na podlagi predloga komisije, je navedeno v sporočilu.

Rumpf, ki je bil na mesto v. d. direktorja zavoda imenovan 21. aprila lani po razrešitvi Antona Zakrajška, je sicer nekdanji direktor Kobilarne Lipica. S tega direktorskega položaja je leta 2012 odstopil zaradi ugotovitev računskega sodišča o domnevnih nepravilnostih pri finančnem poslovanju.

Poleg tega je v preteklosti vodil družbo Lipica Turizem, Veterinarsko postajo Šmarje pri Jelšah in bil svetovalec generalnega direktorja v podjetju Bankom. Bil je tudi vodja kabineta ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in med drugim opravljal tudi različne vodstvene funkcije v Skupini Perutnine Ptuj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine