Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada je sprejela namero o ustanovitvi univerze v Novem mestu

Imenovana bo strokovna komisija, ki bo pripravila elaborat za ustanovitev novega javnega visokošolskega zavoda.
Matej Makarovič, dekan Fakultete za informacijske študije, ki bo prerasla v univerzo, je častni predsednik podmladka SDS. FOTO: Igor Zaplatil/Delo 
Matej Makarovič, dekan Fakultete za informacijske študije, ki bo prerasla v univerzo, je častni predsednik podmladka SDS. FOTO: Igor Zaplatil/Delo 
STA
26. 8. 2021 | 16:28
26. 8. 2021 | 16:32
1:12
Vlada je na današnji seji sprejela namero o ustanovitvi javnega visokošolskega zavoda, univerze s sedežem v Novem mestu, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Po sprejetju namere bo imenovana strokovna komisija, ki bo pripravila elaborat za ustanovitev novega javnega visokošolskega zavoda - univerze.

image_alt
Kadri SDS ustanavljajo javno univerzo


Predvideno je, da se v bodo v novo javno univerzo vključili novomeški fakulteti za informacijske študije in za industrijski inženiring Novo mesto ter Visoka šolo za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.

V Sloveniji delujejo tri javne univerze - ljubljanska, mariborska in primorska. V Novem mestu pa že nekaj let deluje po koncesijski pogodbi z državo zasebna Univerza v Novem mestu, ki združuje štiri novomeške fakultete, in sicer za ekonomijo in informatiko, poslovne in upravne vede, strojništvo in za zdravstvene vede.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine