Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada dala soglasje k razrešitvi direktorja ZTM Steva Lekića

Svet zavoda je sklep o njegovi razrešitvi sprejel že na izredni seji 20. septembra. Očitajo mu, da ni ravnal po predpisih in da je povzročil večjo škodo.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
30. 9. 2022 | 21:43
30. 9. 2022 | 21:44
1:29

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji dala soglasje k razrešitvi direktorja javnega zdravstvenega zavoda Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) Steva Lekića, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Razrešitev velja že z današnjim dnevom.

Svet zavoda ZTM je sklep o razrešitvi Lekića sprejel na izredni seji 20. septembra, razloge zanj pa navedel v obrazložitvi sklepa, navaja Ukom.

»Iz navedenega izhaja, da direktor pri svojem delu ni ravnal po predpisih in splošnih aktih zavoda in da je direktor s svojim nevestnim ali nepravilnim delom povzročil zavodu večjo škodo, zanemarjal ali malomarno opravljal svoje dolžnosti, tako da nastajajo ali bi lahko nastale hujše motnje pri opravljanju dejavnosti zavoda. Direktor je v skladu z 38. členom Zakona o zavodih lahko razrešen pred potekom časa, za katerega je bil imenovan.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine