Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Višje pokojnine, več očetovskega dopusta, pravičnejše preživnine

Javni preživninski sklad je decembra izplačal za 320.524 evrov nadomestil preživnin za 3233 otrok, a tistih, ki ne izpolnjujejo obveznosti, je veliko več.
Za moške zavarovance se bodo že januarja odmerni odstotki zvišali, s čimer se bodo moški izenačili z ženskimi. FOTO: Črt Piksi/Delo
Za moške zavarovance se bodo že januarja odmerni odstotki zvišali, s čimer se bodo moški izenačili z ženskimi. FOTO: Črt Piksi/Delo
30. 12. 2022 | 08:00
30. 12. 2022 | 08:13
6:13

V nadaljevanju preberite:

Preverili smo, kakšne novosti odločevalci s področja pokojnin in socialnega varstva snujejo za prihodnje leto. Za moške zavarovance se bodo že januarja odmerni odstotki zvišali, s čimer se bodo moški izenačili z ženskimi.

Z novim letom prihajajo pravičnejše preživnine, ki bi po pričakovanjih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve morale biti bolj usklajene z dejanskimi stroški. Novosti se obetajo tudi očetom otrok, rojenih po 1. aprilu, upravičeni bodo do 60 dni neprenosljivega plačanega starševskega dopusta, matere to pravico že imajo in jo bodo imele tudi v prihodnje. Za upokojence bo pomemben datum 15. februar, takrat bo znana višina redne uskladitve pokojnin.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine