Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Več kot desetina otrok ostane eno leto dlje v vrtcu

Vsako leto več staršev preloži vstop otroka v prvi razred. Za prihajajoče šolsko leto še ni podatkov.
V preteklem šolskem letu so od 21.438 učencev prvega razreda starši 2643 otrok zaprosili za odloženi vpis, kar je 12,3 odstotka. FOTO: Blaž Samec/Delo
V preteklem šolskem letu so od 21.438 učencev prvega razreda starši 2643 otrok zaprosili za odloženi vpis, kar je 12,3 odstotka. FOTO: Blaž Samec/Delo
27. 8. 2021 | 17:51
27. 8. 2021 | 17:54
3:25

V nadaljevanju preberite:


»Otrok je rojen konec decembra. A to ni bil glavni razlog za to, da sem prosila za odlog vpisa v šolo. Pri petih letih ni imel obstanka in si nisem mogla niti predstavljati, kako bi lahko mirno sedel pri pouku,« pojasnjuje ena od mater, ki je šla skozi postopek odloga vpisa v prvi razred.

Staršev, ki se odločijo za to, da ostane otrok leto dlje v vrtcu, je vse več. V minulem šolskem letu je bilo že več kot 12 odstotkov vseh, ki bi morali prvič sesti v učilnice. Za prihajajoče šolsko leto še ni podatkov.

»Ko sem šolski psihologinji sporočila, da bi radi odložili prehod v šolo, me je naprej povprašala, ali smo v družini dobro razmislili in ali se zavedamo, da bi to lahko bilo za otroka, ki je dovolj zrel, tudi škodljivo. Ampak jaz svojega otroka poznam in sem bila prepričana o pravilnosti odločitve. To se je pozneje tudi potrdilo,« pripoveduje sogovornica, ki je morala v postopku pridobiti napotnico pediatra za psihologa. Na podlagi njegovega mnenja, po pregledu otroka, je šola odlog odobrila.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine