Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Do jutra se bo meja sneženja v večjem delu države spustila do nižin

Arso opozarja, da bodo zjutraj in dopoldne razmere marsikje zimske. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete.
Zima očitno še ni rekla zadnje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Zima očitno še ni rekla zadnje. FOTO: Jure Eržen/Delo
S. S., V. U.
5. 4. 2021 | 08:47
5. 4. 2021 | 19:49
3:06
Čeprav je že pomlad, bo v prihodnjih dneh vreme povsem zimsko. Meteorologi z Agencije za okolje so zjutraj še lahko napovedali sončno vreme, ponoči pa bodo Slovenijo zajele padavine. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin.

Jutri dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov.



Popoldne bodo padavine ponehale, oblaki se bodo trgali, nastalo bo nekaj snežnih ploh, še pojasnjujejo na Arsu. Na Primorskem bo zjutraj pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od minus tri do ene stopinje Celzija, na Primorskem do štiri, najvišje dnevne od nič do šest, na Primorskem do osem stopinj Celzija. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne snežne plohe. Burja bo oslabela.

image_alt
Zima bo še opletala z repom


V četrtek in petek kaže na deloma jasno vreme, v petek bo predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije že več oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj še mrzlo, slana in pozeba bosta precej verjetni v večjem delu Slovenije, opozarjajo na Arsu. V soboto bo ob jugozahodnem vetru še dokaj sončno, od nedeljo do torka pa je verjetnost za padavine znatna.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah Italije in Avstrije se bo popoldne pooblačilo, drugod bo sončno. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

V torek bo sprva oblačno s padavinami. Ob morju bo večinoma deževalo, drugod bo snežilo do nižin. Pihal bo severovzhodni veter, v Kvarnerju močna burja. Popoldne se bo od severozahoda delno jasnilo, nastale bodo snežne plohe.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine